Опити да се прикрие истината за смъртта на Атанас Скатов съществуват

...
Опити да се прикрие истината за смъртта на Атанас Скатов съществуват
Коментари Харесай

Сестрата на Скатов след свое разследване: Правят опити да скрият истината за гибелта му

Опити да се прикрие истината за гибелта на Атанас Скатов съществуват изрично. Фирмата „ Севън Съмитс Трекс “, която провежда експедицията за покоряването на К2 в зимни условия, няма изгода да каже неща в техен ущърб. Това сподели сестрата на умрелия преди 5 дни български височинен екскурзиант – Нели Димитрова, която живее в Германия.

„ Опитват се да прикрият истината. Първоначалната версия беше скъсано въже, като по-късно компанията стартира да се изрича по различен метод. Разговарях с някои от участниците в сегашната експедиция. Всички са на мнение, че Наско е бил извънредно добре квалифициран – физически и душевен. Има фотоси и видео, малко преди да падне, на които се вижда, че е в доста положително въодушевление и кондиция. Разбира се, че непалската компания, за която работят шерпите, ще се опитат да прикрият своята виновност. Въжетата тук-там са били скъсани и неподменени “, твърди Нели Димитрова.

По думите ѝ на мястото, откъдето брат й е паднал и което е доста стръмно и рисково, е трябвало въжетата да са нови, а това не е било по този начин. „ Не може хората, които са работили с Наско и са експерти, да споделят, че е невероятно да не се е обезпечил. Те считат, че въжето е било разхлабено и остаряло, в резултат на което е паднал “, сподели още сестрата на Атанас Скатов.

Според нея той просто не е имал шанс и се е хванал за остаряло въже. Нели Димитрова описа още, че шерпът публично е бил с брат й. Тя е разговаряла с него и той е споделил, че не е схванал нищо и не е видял по какъв начин Скатов е паднал.

„ Наско беше извънредно безоблачен човек и обичаше всичко и всеки. Прощаваше, в никакъв случай не търсеше виновността в другите, а в себе си. Наско беше и е моята по-добра половина “, сподели още Димитрова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР